divendres, 28 de gener del 2011

Tarragona 201... 4?, 7?

L'Executiu del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis (CIJM) ha retirat a la ciutat grega de Volos la seu de la propera edició, que es disputarà el 2013.

El CIJM, reunit avui a París amb caràcter extraordinari amb aquest assumpte com a únic punt de l'ordre del dia, ha pres aquesta decisió davant la falta de compliment per part de l'organització grega dels compromisos que va assumir quan el 2007 va guanyar la seu dels Jocs .

Tres ciutats, Tarragona, la turca Mersin i la líbia Trípoli, s'han ofert a organitzar l'edició de 2013 i cobrir la vacant que Volos deixa lliure. Totes elles són candidates a ser seu dels Mediterranis de 2017, però estan disposades a avançar els preparatius i acollir la cita quatre anys abans del que pensaven.

La crisi econòmica grega i els canvis de titularitat a l'Ajuntament de la ciutat i al Comitè Olímpic local havien derivat en un retard en els treballs d'organització de Volos 2013 que, a judici del CIJM, fan impossible que la ciutat aculli els Jocs amb èxit.

Entre altres problemes, encara no disposava de dotació econòmica per construir la Vila Mediterrània que serviria d'allotjament als esportistes.

L'Executiu del CIJM, format per 14 persones de les quals 10 van participar en la reunió d'avui-tots a favor de la retirada de Volos, excepte una abstenció-, ha considerat que l'assemblea dels comitès olímpics nacionals que tria la seu dels Jocs ha de ser també la que decideixi ara com cobrir la vacant.

Per això, demanarà a Tarragona, Mersin i Trípoli que en el termini de dues setmanes remetin les garanties econòmiques i institucionals necessàries per demostrar la seva capacitat organitzativa, i després convocarà una votació per correu electrònic entre els membres del CIJM.
El Comitè Olímpic Espanyol (COE), la vicepresidenta primera, Theresa Zabell, ha participat en la reunió de París, calcula que en un termini de tres o quatre setmanes es coneixerà la nova seu dels Mediterranis de l'any 2013.