dilluns, 29 de novembre del 2010

Mas PRESIDENT!

El líder de CiU, Artur Mas, serà el proper president de la Generalitat. Amb la totalitat del vot escrutat, la federació nacionalista manté l'àmplia victòria anunciada pels sondejos a peu d'urna i aconsegueix 62 escons, molt per sobre dels resultats de 2006 i només a sis diputats de la majoria absoluta. Les dades del vot escrutat confirmen la patacada anunciat pels sondejos sobre els socialistes catalans, que només arriben als 28 diputats, els pitjors resultats en unes eleccions catalanes fins ara. Montilla no ha tingut més remei que assumir la derrota.


CiU eliminará conselleries y el impuesto de sucesiones en sus primeras medidas de Govern
El PPC se situa com a tercera força política amb 18 parlamentaris, de manera que consegir els millors resultats de la seva història a Catalunya (la millor marca la va aconseguir amb Aleix Vidal Quadras, van ser 17 diputats), seguit d'ICV, amb 10 i d'ERC, que s'ha fet amb el mateix nombre d'escons, de manera que retrocedeix 11 respecte al 2006. Ciutadans, la formació liderada per Albert Rivera, manté de moment la seva actual representació (3 escons).


La sorpresa de la nit la va protagonitzar la formació de Joan Laporta, Solidaritat Catalana per la Independència, que aconsegueix entrar en l'arc parlamentari en el seu primer any de vida amb 4 diputats, superant fins i tot a la formació de Rivera.

Queda clar que els partits que han format el tripartit ha sortit claremente perjudicats en aquests comicis, sobretot ERC, que també pateix l'efecte de la fragmentació del vot independentista en dues formacions recentment aparegudes, la de Joan Carretero (Reagrupament) i la del expresident Joan Laporta (Solidaritat Catalana per la Independència)

CiU es queda a sis de la majoria absoluta amb el 38,47% dels vots, un resultat que duplica el collit pel PSC, que es va fer amb el 18,32% dels sufragis i perd 9 diputats. El PP s'ha erigit en la tercera força a Catalunya, amb 12,33% vots i puja 3 escons. ICV-EUiA aconsegueix el 7,39% de vots i supera a ERC, que amb el 7% dels vots, aconsegueix el mateix nombre de diputats, però pateix el major revés en retrocedir 11. Solidaritat per la Independència (SI), es va fer amb 3,28% dels vots, mentre que C's reedita els seus resultats de 2006, amb tres diputats i el 3,40% dels vots.

CiU ha tornat a guanyar a les quatre províncies catalanes amb uns resultats en què es distancia encara més del PSC, que ha estat la segona força més votada. La formació nacionalista gairebé dobla en escons als socialistes a la província de Barcelona, obté més del doble a Tarragona i triplica la representació del PSC a les demarcacions de Lleida i Girona.

Victòria de CiU a totes les províncies, comarques i capitals
El triomf de la federació nacionalista ha estat total. CiU ha arrasat en tot, en nombre de vots, per circumscripcions, per comarques, i en les principals capitals. D'aquesta manera, Convergència i Unió ha guanyat en les quatre províncies catalanes amb uns resultats en què es distancia encara més del PSC, que ha estat la segona força més votada. La formació nacionalista gairebé dobla en escons als socialistes a la província de Barcelona, obté més del doble a Tarragona i triplica la representació del PSC a les demarcacions de Lleida i Girona.

9 diputats ha aconseguit CiU a la província de Tarragona, molt per sobre de la segona força en aquesta circunscripación, el PSC, que ha perdut un diputat respecte a 2006 (de 5 a 4). En aquesta província, ERC perd la seva condició de tercera força a favor del PP en passar de 3 diputats a 1. Al seu torn, els populars han aconseguit passar de 2 a 3 diputats. ICV ha mantingut si únic escó en aquesta demarcació.

Al seu torn, a Tarragona l'empat tècnic que hi havia entre nacionalistes i socialistes s'ha decantat a favor de CiU que ha aconseguit el 34,0% dels vots, enfront del 19,3% que ha obtingut el PSC. El PP es manté en la tercera posició i empata amb el PSC en percentatge de vots