Cap tarragoní es pot imaginar les festes de Santa Tecla sense una 'mamadeta' a la mà. I és que el Chartreuse és una beguda amb una relació centenària amb Tarragona, i això pren un especial significat quan arriba la festa gran de la ciutat. La delegada comercial de l'empresa, Marianne Waffelaert, conjuntament amb la regidora de festes, Sandra Coloma, han presentat aquest matí l'edició limitada del licor que es posarà a la venda durant les festes.
La relació de Chartreuse i Tarragona continua així expandint-se un any més, gràcies a aquesta col·lecció limitada, que es podrà adquirir a un bon grapat d'establiments de la ciutat. A més a més, la 'mamadeta' (1/10 de Chatreuse groc, 1/10 de Chartreuse verd i 8/10 de granissat de llimona) tornarà a ser la beguda oficial de les festes. En total, es posaran a la venda uns 15.000 barrilets per a què els tarragonins que així ho desitgin gaudeixen de la tradicional beguda.
Com cada any, el barrilet canvia el seu aspecte pel goig dels col·leccionistes (a la ciutat n'hi ha molts). Si l'any passat el barrilet va patir un rentat de cara radical, amb un color daurat brillant, enguany torna als seus orígens, i presentarà el color verd, el que ha estat més habitual durant els 13 anys que aquesta iniciativa es duu a terme. Degut al 25è aniversari de la recuperació de l'Aliga, aquest element del seguici serà l'element que apareixerà al barrilet, que com és habitual tindrà un preu de 8 euros als establiments.
Però el tradicional licor no només el veurem en forma de 'mamadeta', ja que com és habitual en els darrers anys, s'han ideat noves propostes gastronòmiques que el prenen com a base. Així, aquells que ho vulguin podran tornar a gaudir del ja consolidat gelat de les festes amb el sabor a Chartreuse, i la sorprenent pizza de Chartreuse que proporciona la pizzeria El Tall Giuseppe. Així mateix, el licor serà el protagonista d'una sèrie d'actes de les festes, com la presentació del gelat, la 'mamadeta' al carrer, el cafè, copa -de Chartreuse- i puro, per un duro o els tasts populars quan acaben els assajos dels Xiquets de Tarragona.
El Chartreuse, doncs, continua sent un element essencial de les festes de la ciutat, continuant una relació que va néixer fa molts i molts anys, a finals del segle XIX, quan els monjos cartoixans es van establir a Tarragona, i van seguir elaborant aquest licor composat per 130 plantes diferents, les quals estan apuntades a un manuscrit secret amb més de 400 anys de vida i que molt poca gent coneix...
Font: Tarragona 21.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada