dimarts, 21 de desembre del 2010

La Cavalcada de Reis de Tarragona serà retransmesa per TV3

La Cavalcada de Reis de Tarragona serà retransmesa per TV3. 
La tradicional rua del 5 de gener presenta enguany força novetats, que s’han volgut tirar endavant per tancar l’any del seu centenari.
El més destacat és la incorporació de tres noves carrosses que transportaran nens i joguines. Els nous elements acompanyaran cadascuna de les carrosses reials.
Són de colors molt vius i els seus creadors han volgut plasmar en elles el sentiment dels infants en un dia tan assenyalat per a ells. N’hi ha una que està presidida per un conill rosa de grans dimensions i que inclou figures de jocs tradicionals, com ara una baldufa o una pilota. Una altra recorda un palau propi de l’Orient Mitjà i, la darrera, porta el cap d’un ninot gegant i altres elements de fantasia.
Un dels autors de les carrosses, l’Àngel Sauret, explica què ha volgut simbolitzar amb aquests dissenys.
També s’ha renovat les plataformes de les 14 carrosses de sempre i s’ha millorat la fusteria, la pintura i la il•luminació. 
Una altra de les novetats d’enguany és l’edició d’unes corones reials que es repartiran entre els menuts el dia de la Cavalcada. Al Parc de Nadal, els mateixos infants les podran pintar. Sandra Coloma és la regidora de festes.
Cam d’altres anys, es repartiran unes 8 tones de caramels aptes per a celíacs. Els Reis Mags d’Orient arribaran a un quart de set al Moll de Costa.