El Frederic Arias: Alcalde ja que reconexeixe els fets... Avui al metropol li han donat per tots els cantos... me quedat flipant amb les comparacions... en fi... aurem d'esperar a les eleccions per cambiar? M'agrada les eleccions perque es quant es fan les coses.... au Salut!
Aquest ha sigut el meu comentari que li he escrit al Facebook del "Pep". Tinc raó, tenim raó, tenen raó... Tarragona esta a la cua de les infrastructures culturals de tot l'estat Català, i volem ser la Capital de la Cultura del 2016...?Teatre:
L'oferta teatral a Tarragona quant a equipaments és escassa si es compara amb Lleida, Girona o Reus. Tarragona disposa del Metropol, un equipament de poc més de 500 espectadors, i dues sales de teatre de caràcter privat, El Magatzem i la Sala Tron. El futur passa per la inauguració del nou Teatre Tarragona, però encara està per definir la forma que es gestionarà. Reus disposa d'una oferta teatral molt superior amb els teatres Bartrina i el Fortuny i també el Centri d?Arts Escèniques (CAURE), que produïx i coproduce muntatges que després surten de gira. L'oferta es completa amb sales més petites de gestió privada com el Bravium o el Orfeó.
Per la seva banda, Lleida disposa del Teatre Principal, de propietat privada, però utilitzat per l'Ajuntament per a programar. L'oferta es completa amb el Teatre de l'Escorxador i el Cafè-Teatre. A més, en setmanes s'inaugurarà un nou auditori, La Llotja de Lleida, un modern equipament amb capacitat per a 1.000 persones. En Girona l'oferta teatral quan equipaments està encapçalada pel Teatre Municipal i la sala privada La Planeta que es complementen amb les instal·lacions de la ciutat de Salt, situada al costat de Girona i que ha integrat la seva programació a través del Sistema Metropolità de Teatres i Auditoris. La ciutat, juntament amb el sector, ha estat capaç de crear el Centri d'Arts Escèniques de Salt-Girona i realitza el Festival Temporada Alta, un referent en tot el país
Musica:
Tarragona no disposa en l'actualitat de cap auditori com a tal ja que el Palau Firal no reuneix les condicions de so òptimes per a albergar concerts de música clàssica, a pesar que s'ha utilitzat per a concerts de la OBC o de Camerata XXI. Alguns dels concerts, com els de les Joventuts Musicals, es fan en el Teatre Metropol. La intenció del consistori és la creació d'una ciutat de la música, que hauria de situar-se en els terrenys pròxims al camp del Nàstic encara que el projecte es antoja molt llunyà. El Camp de Mart pugues resoldre aquest dèficit d'equipaments però només en la programació estiuenca. Reus no està molt millor en l'aspecte musical que Tarragona ja que tampoc disposa d'un auditori per a la música i els concerts i actuacions s'han de celebrar en els teatres o en el Conservatori de Música. En canvi, disposa de la sala polivalent del Palmell on es poden realitzar concerts de petit format de pop-rock. Lleida disposa del Auditori Enric Granats, de propietat municipal, dedicat de forma exclusiva a la música clàssiques mentre que el Palau de Fires de Girona disposa des de fa quatre anys d'un modern auditori en el qual la música clàssica es pot escoltar a la perfecció. A més, Girona té una sala privada de concerts privada com és La Tafanera.
Cinema:
Tarragona no té cap sala de cinema en el centre de la ciutat i la programació ha de realitzar-se en CaixaForum, la Antiga Audiència o en Caixa Tarragona. En Lleida i Girona hi ha cinemes en el centre de la ciutat i fins i tot amb programació habitual de cinema en versió original com són els cinemes Truffaut a Girona. Reus disposa d'un cinema en el centre i també programa el cinema club del Centri de Lectura des de fa 40 anys.
Cultura Contemporània:
Fa anys que un dels projectes culturals de la ciutat passa per la creació del centre de la cultura contemporània, un projecte finançat entre la Generalitat i l'Ajuntament que duu molts anys de retard i que ha d'instal·lar-se en la Tabalacera, encara que de moment funcionarà de forma provisional en l'Embull 2. En Reus, el Institut de Museus va impulsar fa uns anys la creació del Centri d'Art Calç Massó, un edifici en el centre de la ciutat dedicat a la difusió i a la producció de la cultura contemporània i que treballa en xarxa amb altres centres similars en altres ciutats de Catalunya. Lleida va inaugurar fa uns mesos La Panera, un centre de cultura contemporània, gestionat per l'Ajuntament però finançat al 50% entre el municipi i la Generalitat. A Girona existeix el Centri Cultural La Mercè, un equipament polivalent i pluridisciplinar. Paral·lelament ha començat a funcionar el Bòlit, Centre d'Art Contemporani, un nou equipament que té per objecte desenvolupar programes d'investigació, producció i exhibició de projectes artístics contemporanis. Opera en instal·lacions provisionals a l'espera que es construeixi un edifici de nova planta, igual que ocorrerà teòricament a Tarragona amb la futura Tabacalera, la joia de la corona de la cultura que encara està per definir.
Adhereix-te al manifest per la cultura!! www.culturamanifest.net/manifest
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada